Barn- och ungdomsyoga

Yoga för barn och ungdom

 

Yogans effekter på vuxna är väldokumenterade och nu är det dags att vi ger våra barn samma verktyg och möjlighet att hantera ett stressigt samhälle där krav och prestation står högt på agendan.  Med yogans hjälp får barnen lära sig hur de själva kan släppa på stress och slappna av, eller att öka sin energi när det behövs.

Yogan ger också en ökad kroppsmedvetenhet, bygger upp koordination och självkänsla. Genom rörelser blir kroppen stark och genom att meditera kan fokusförmågan tränas upp.  En viktig aspekt är också är få möjlighet till vila och återhämtning.

Yoga för barn är inte samma sak som yoga för vuxna - här sker allt genom ett lekfullt utforskande där barnen uppmuntras prova nya saker i en trygg miljö.

 

Läs mer om kurserna nedan.

Aktuella kurser och events

MIDSOMMARGÅRDEN, TELEFONPLAN

 

Barnyoga 7-11 år: Onsdagar 17:00

 

Vi gör lekfulla yogarörelser som stärker kroppsmedvetenheten och övar balansen. Andningsövningar ger energi eller lugnar ner och meditation tränar hjärnan att fokusera. Yogadansstopp och yogaäventyr sätter fart på fantasi och kreativitet. Avslappning till lugn musik eller tibetanska klangskålar hjälper att komma ner i varv.

  

Kurstid: 30 januari - 24 april

(ingen yoga 17/4)

 

Pågående kurs - inga fler anmälningar. 

Yoga för ungdomar 13-17 år


Många tonåringar idag känner av stress i form av huvudvärk, magont eller ångest. Yogan ger verktyg att lära sig lyssna på kroppen och hantera allt som händer runtomkring. Rörelser, andningstekniker och avslappning är yogans olika delar som vi provar tillsammans i mindre grupp. Alla välkomna oavsett erfarenhet.


Inget datum inplanerat än - håll utkik!


Familjeyoga

 

Alla är välkomna till familjeyoga - barn, syskon, plastmamma, bonuspappa, farfar, moster eller granne! Det blir en härlig stund tillsammans fylld med yoga, meditation och vila. Vi ger oss ut på yogaäventyr i djungeln, provar yogamassage och hälsar på solen.  Tillsammans utforskar vi rörelser och stillhet med lek och kreativitet. 

 

Inget datum inplanerat än - håll utkik!

 

 

Bankgiro: 793-5273


Swish: 1230399873


Orgnr: 559119-8725


FernFly AB är godkänd för F-skatt och har ansvarsförsäkring