Om & Kontakt

Om Ulrika


Jag är certifierad kundaliniyogalärare och instruktör i medicinsk yoga. Utöver detta är jag även utbildad att leda barn-, tonårs- samt familjeyoga.  


Jag har mångårig erfarenhet som samtalsledare och krisstödjare vid belastande händelser och jag utbildar företag och organisationer i kris- och stresskunskap. Modern forskning kring kroppens stressystem och hjärnans biologi blir stöd för mina egna upplevelser av utmattning och hur yogans verktyg kan hjälpa och stärka både kropp och sinne. Den medicinska yogan, som testats vetenskapligt på flera svenska universitetssjukhus, är evidensbaserad med goda resultat på sänkta halter av stresshormon, sänkt blodtryck och ökat välmående.


Som mamma/bonusvuxen till sex barn i åldrarna 7-26 år känns det roligt och viktigt att dela yoga med barn och ungdomar. Yogan är en plattform för att bara vara, utan prestation och krav, och ett förhållningssätt till livet där alla har rätt till glädje och lek. 


Just nu studerar jag religionsvetenskap och skriver en kandidatuppsats med inriktning mot yogans tidiga filosofi och historia. Forskning, både på yogans filosfiska ursprung och hur yoga påverkar vår kropp och hjärna, är viktiga för mig i mitt sätt att presentera och dela yoga med andra.KONTAKTA FERNFLY

Välkommen med dina frågor och funderingar. Jag svarar normalt inom en till två arbetsdagar.

 
 
 

Om FernFly


FernFly AB är ett familjeföretag som erbjuder yoga- och meditationskurser, workshops, föreläsningar och utbildningar om stress och kriskunskap, till både företag och privatkunder.


FernFly är ett fantasiord, en kombination av två symboler från naturen:

”Fern”, det engelska namnet för ormbunke. Det ihoprullade ormbunksbladets spiralform är en metafor för att livet hela tiden ändras samtidigt som det förblir detsamma - i stormens öga finns ett center där harmoni råder. "Fly", som i det engelska ordet för trollslända - dragonfly. I mången folktro har denna urålderliga insekt genom tiderna symboliserat transformation och utveckling. Den representerar även glädje, kreativitet och manar till en lätthet i livet. Trollsländan är en magisk varelse som gärna visar sig när det är dags för förändring i någon aspekt av livet.


Harmoni, utveckling, glädje och kreativitet - dessa ord vill vi ska genomsyra vår vardag, i såväl arbete som fritid, i relationen till oss själva och till andra, både familj och kunder.

Bankgiro: 793-5273


Swish: 1230399873


Orgnr: 559119-8725


FernFly AB är godkänd för F-skatt och har ansvarsförsäkring